Skip to main content

Termeni și condiții


Folosirea acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii. Firma Suntec Trade SRL isi asuma dreptul de a face modificari ale prevederilor fara o notificare prealabila.


Politica de retur

1. RETURNAREA PRODUSELOR – ACHIZIȚII PERSOANE FIZICE:

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Conform O.U.G Nr.34/2014, Art. 14, Alin. 3 : „Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.”

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii S.C Suntec Trade S.R.L de catre consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
S.C Suntec Trade S.R.L va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care S.C Suntec Trade S.R.L nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

Conform Art. 11 al OUG 34/2014, „Inainte de expirarea perioada de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire decizia sa de retragere din contract” folosind una din variantele mai jos prezentate :
a) Forumularul de retragere – se va transmite numai prin e-mail ([email protected]) :

Nume client :


Numar factura fiscala :


Denumirea produsului (produselor) si cantitatea :


Motivul returnarii* :


Contul IBAN ** :


Alte mentiuni :


* Motivul returnarii nu este obligatoriu conform OUG 34/2014, exceptand persoanele juridice.
** Obligatoriu in cazul comenzilor achitate cu cardul (in acest caz se va transmite contul IBAN al cardului de pe care a fost platita comanda), cu ordin de plata sau a comenzilor livrate prin curierat rapid si achitate ramburs la livrare (in acest caz, ca metoda optionala de rambursare este mandatul postal insa recomandarea noastra este prin transfer bancar). In cazul persoanelor juridice, singura metoda de returnare a baniilor este cea prin transfer bancar.

b) orice alta declaratie neechivoca în care va exprimati decizia de retragere din contract.

2. RETURNAREA PRODUSELOR – ACHIZIȚII PERSOANE JURIDICE:

Conditii de returnare:

– perioada de 3 zile de la data intrarii in posesie a produsului / produselor
– minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnate cu o valoare de minim 3.000 de lei
– cerere pe e-mail la adresa [email protected] (se va folosi formularul de mai sus) – motivul returnarii si contul IBAN obligatoriu
– produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific – de asemenea in astfel de cazuri si aplica si conditile de la PUNCTUL 3 din politica de retur)
– produsele acceptate ca retur, se vor returna in termen de maxim 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur
– produsele defecte de noi constatate in termen de 24 de ore de la receptie se vor credita la valoarea de achizitie cu conditia sa se respecte cele mentionate la PUNCTUL 3 al politicii de returnare

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala.

3. NU SE POT RETURNA URMĂTOARELE CATEGORII DE PRODUSE:

– Produse fara ambalajul original si complet, asa cum a fost livrat (pachet complet, asta insemnand si suportii de polistiren sau carton care au rolul de protejare al produsului)
– Produse cu ambalaj deteriorat / rupt / inscrisuri facute de client / scoci in exces sau alte situatii care poate conduce la deteriorarea ambalajului sau a etichetelor
– Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi sau care nu respectă termenii de garanție;
– Produse care nu respectă termenii certificatului de garanție;
– Software, licențe desigilate (Sisteme de operare, aplicații, antiviruși etc.), jocuri desigilate, extensii de garanție desigilate; licențe electronice (software/aplicații PC, Android etc.) – odata transmise electronic, nu se pot returna;
– Sisteme PC, laptopuri, ultrabookuri, servere cu sisteme de operare preinstalate, care au suferit modificări la sistemele de operare iar acestea nu se pot aduce la starea inițială (reinstalarea unor alte sisteme de operare, coruperea acestora din pricina utilizatorului);
– Sisteme PC, laptopuri, ultrabookuri, servere, telefoane mobile, smartphone-uri, tablete sau orice alte deviceuri care au BIOS / UEFI / SISTEM DE OPERARE activ si care prezinta oricare din cele trei elemente anterior mentionate parolate sau cu sistem boimetric de autentificare activat si setat
– Telefoane mobile, smartphone-uri, tablete, sisteme de navigație, mp3/4 playere, cd/dvd auto cu sistemele de operare schimbate față de cele din fabrică (rootarea dispozitivelor – acest lucru contravine condițiilor de garanție ale producătorilor);
– Electrocasnice mari folosite si/sau fara ambalajul original
– Aparate de aer conditionat folosite si/sau fara ambalajul original
– Consumabile desigilate (cartușe, tonere, riboane etc.);
– Imprimante/multifuncționale/aparate de fax care au cartușele/tonerele/consumabile desigilate;
– Servere sau accesorii pentru acestea;
– Produse din categoria Sport & Fitness folosite, fara ambalajul original si fara toate etichetele originale nedeteriorate sau lipsa
– Produse din categoria Bricolaj si Gradinarit folosite, fara ambalajul original si fara toate etichetele originale nedeteriorate sau lipsa
– Produse aduse pe comenzi speciale;
– Produse susceptibile a se deteriora sau expira rapid;
– Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de cumpărător;
– Produse de îngrijire personală, igiena casei sau personală, accesorii medicale desigilate;
– Produsele din categoria Mama și Copilul desigilate;
– Produse identice desigilate în cazul achiziționării mai multor bucăți (in acest caz se accepta o singura bucata desigilata);
– Produse primite cadou la alte produse doar cu condiția unei noi achiziții;
– Produse consumabile, care prin natura lor, odată desigilate nu pot fi revândute sub nici o formă.
– Produse din categoria Sporturi de vara si apa desigilate
– Piscine (aceste produse se aduc doar pe comanda speciala, la cerere si din aceasta cauza nu se pot returna)

Produsele care prezintă defecțiuni sau vicii de fabricație (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garanție) în termen de 24 de ore de la recepție vor fi înlocuite (fără alte costuri – în limita stocului disponibil și cu condiția ca produsul să fie pachet complet exact ca în momentul ridicării sau livrării) cu condiția notificării în scris la adresa de e-mail de mai jos. În cazul în care nu se respectă condițiile de returnare, produsul va intra în regim normal de garanție.

4. RETURNAREA PRODUSELOR PESTE PERIOADA DE RETURNARE:

Produsele aferente unor comenzi care au depășit perioada de returnare se pot accepta doar cu penalizare aplicată la valoarea de achiziție. Valoarea penalizării va fi calculată în funcție de adaosul produsului și eventualele pierderi legate de o vânzare a produsului ca un produs resigilat. Valoarea minimă de penalizare este de 5%, iar cea maximă de 30%. Decizia de acceptare sau returnare va fi transmisă pe e-mail împreună cu valoarea de penalizare, după recepționarea cererii de retur. Termenul maxim de răspuns este de 48 de ore (2 zile lucrătoare). Termenul de returnare al banilor în cazul în care perioada de returnare a fost depășită este de maximum 30 de zile.
Returnarea peste perioada legala in cazul persoanelor fizice sau peste cele 3 zile stabilite contractual in cazul persoanelor juridice nu intra sub incidenta vreunei legi, iar acceptul returului de catre firma noastra nu reprezinta o obligatie. Raspunsurile la cererile de retur aferente acestui punct vor fi oferite tot pe e-mail in termenul mai sus mentionat. Raspunsul pozitiv sau negativ va fi oferit in functie de mai multi factori, principalii fiind perioada trecuta de la data maxima in care se putea returna si starea produsului.
Cererile de returnare a caror perioada trecuta de la data maxima de returnare legala / contractuala depaseste 20 de zile nu vor fi analizate si vor fi refuzate, cu exceptia produselor care sunt sigilate.

5. DATE RETURNARE:

Produsele vor fi returnate (pachet complet, așa cum au fost primite și după caz împreună cu produsele cadou) conform celor de mai jos:
SC Suntec Trade SRL
Strada Avântului, Nr. 15, Oradea
Bihor, Cod poștal: 410078
Telefon : +4 0359 190 840
E-mail : [email protected]

Este recomandat ca produsele să fie returnate direct la sediul nostru sau prin curier rapid.
Produsele returnate prin curier nu se vor trimite cu RAMBURS. Returnarea banilor aferenți comenzilor returnate prin curierat se va face prin transfer bancar sau mandat poștal.

Drepturile de autor

Drepturile de autor asupra întregului continut apartin în totalitate Suntec Trade SRL. Cei care acceseaza acest site web au urmatoarele drepturi:

– explorarea continutului;
– reproducerea, traducerea sau utilizarea informatiilor publicate, numai cu indicarea sursei copierea sau tiparirea unor materiale în scop personal, fara comercializarea acestora;
– inserarea în paginile proprii a unor legaturi catre acest site web;
– persoana care îsi bazeaza deciziile, actiunile sau inactiunea sa pe informatiile continute în acest website îsi asuma raspunderea integrala pentru eventualele pierderi suferite.

Reguli de confidentialitate

Suntec Trade SRL îsi declina orice raspundere pentru continutul site-urilor la care aceasta pagina web face trimitere. Datele si informatiile sunt prezentate în site-ul nostru numai în scopuri informative. Suntec Trade SRL îsi rezerva dreptul de a modifica atât continutul, cât si structura site-ului în orice moment si fara preaviz. Orice încercare de orice natura de modificare a imaginii si informatiilor din prezentul site web, cu exceptia detinatorului sau legal, precum si realizarea de link-uri, fara acordul prealabil al Suntec Trade SRL, da dreptul unilateral si neechivoc ca firma noastra sa faca uz de toate prerogativele sale de a se adresa instantelor legal competente pentru sanctionarea acestor fapte. Datele personale introduse de catre utilizatorul serviciilor noastre vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile cuprinse in formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate la adresele solicitate de client. Suntec Trade SRL nu oferã, nu vinde si nu face schimb de adrese e-mail, nu divulgã adresa dumneavoastrã de e-mail altor persoane fãrã acordul dumneavoastrã explicit.

Declinarea responsabilitãtii

Suntec Trade SRL nu isi asumã responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. Deasemenea incearca sã prezinte cat mai complet posibil produsele comercializate dar nu garanteaza ca descrierea acestora sau alt continut al acestui site este exact, complet actualizat sau fara erori. Produsele livrate, pot diferi de imaginile aflate pe site in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau design-ului de catre producatori fara notificarea prealabilã a acestora.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate de pe acest site si cele pe care le detineti sau urmeaza sa le achizitionati din alte surse nu fac obiectul responsabilitatii Suntec Trade SRL.

Activitatea de comercializare si distributie din oferta site-ului este conditionatã de corectitudinea datelor furnizate de client in formularul de comanda. Suntec Trade SRL nu fi poate fi facuta responsabilã in nici un fel pentru diversele prejudicii sau pagube rezultate din neonorarea comenzilor. Valoarea maximã a obligatiilor fatã de orice client in cazul nelivrãrii sau livrãrii necorespunzatoare se reduce la valoarea sumelor incasate de la clientul respectiv.

Service-ul si garantia produselor

Produsele cumparate prin intermediul acestui site au garantia oferita fiecarui produs in parte, specificata in descriere. Fiecare produs care beneficiazã de garantie, va fi insotit de certificat de garantie. Service-ul produselor se va face la depozitu nostru din Oradea, Strada Avântului, Nr. 15, cod postal 410078.

Litigii

Returul produselor se supune ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completatã prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distantã: Consumatorul (in acceptia legii, un consumator este orice persoana fizicã sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpãrã, dobandesc, utilizeazã sau consumã produse ori servicii in afara activitãtii lor profesionale) are dreptul sã notifice in scris comerciantului cã renuntã la cumpãrare, fãrã penalitati si fãrã invocarea unui motiv, in termen de 10 zile de la primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai dacã este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adicã acestea sã nu prezinte sub nici o formã semne de uzurã sau consum. Cheltuielile de returnare a produselor livrate care nu au fost solicitate, in situatia exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului, sunt in acest caz in sarcina noastra. Denuntarea de contract se face numai in scris. Suntec Trade SRL este obligat sa ramburseze sumele plãtite de consumator in timp de 30 de zile.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid; comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru sau livrate de firma noastrã direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distantã, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzãtoare cu scopul si nevoile clientului. Litigiile apãrute intre utilizatorii acestui site si Suntec Trade SRL vor fi rezolvate pe cale amiabilã. In cazul in care conflictul nu este rezolvat pe cale amiabilã, competenta revine instantelor de judecatã romane.

Cere o ofertă de preț


Discută cu un expert