Skip to main content

Imprimare piese 3D din metal


Performanță | Durabilitate | Flexibilitate


Piese în serie mică

Prototipuri

Matrițe de ștanțare


Tehnologie

Imprimantă

Spre deosebire de sistemele bazate pe laser, care topesc selectiv pulberea de metal, pentru printarea 3D a pieselor de metal este folosită imprimarea prin extrudarea metalului legat în tije de polimer. Acest tip de imprimantă funcționează similar celor FDM (extrudare cu filament de material plastic). Această tehnologie nu necesită multe dintre cerințele de securitate adesea asociate cu imprimarea 3D a metalelor. În același timp, permite noi caracteristici, cum ar fi utilizarea unei umpluturi cu celule închise, ce asigură o rezistență mai bună.

Cuptor

Conceput pentru a fi simplu de folosit, cuptorul de sinterizare încălzește mai întâi piesele pentru a elimina toți lianții. Apoi crește temperatura până aproape de punctul de topire pentru a oferi sinterizare de calitate industrială cu ajutorul unui utilaj potrivit pentru utilizare la scară mai redusă. Profilele de temperatură integrate, adaptate pentru fiecare tip de construcție și material, asigură încălzirea și răcirea uniformă, fără tensiunile reziduale din obiectele realizate cu sistemele bazate pe laser.

Aplicații


Industrii

Industria aerospațială: componente pentru aeronave, rachete și sateliți

Inginerie mecanică: componente pentru mașini, echipamente și alte produse industriale

Automotive: componente pentru mașini, camioane și alte vehicule, piese pentru mașini, linii de asamblare, piese de schimb, componente

Medicină: implanturi, dispozitive chirurgicale și alte dispozitive medicale


Materiale


_
Oțel inoxidabil 316L

Acest aliaj de oțel inoxidabil se remarcă prin rezistența sa la coroziune și capacitatea de a face față mediilor extrem de solicitante. Cu proprietățile sale remarcabile, este ideal pentru utilizări în industria medicală, unde durabilitatea și rezistența la coroziune sunt esențiale. De asemenea, este adesea folosit în aplicații maritime, unde contactul frecvent cu apa sărată și mediile umede nu reprezintă o amenințare. Acest material oferă siguranță și fiabilitate în medii critice, ceea ce îl face o alegere de încredere pentru aplicațiile medicale și maritime.

_
4140

Oțelul 4140, cu rezistență ridicată, este un material esențial în industria mecanică și aerospațială. Acesta oferă o rezistență excepțională și este preferat pentru componente care necesită durabilitate și capacitatea de a face față stresului intense. Cu o combinație excelentă între rezistență și greutate, este alegerea potrivită pentru structuri ușoare și robuste în aplicații mecanice și aerospațiale.

_
Oțel A2

Oțelul A2 este un oțel inoxidabil martensitic, cunoscut pentru rezistența sa deosebită și duritate. Acest material este apreciat în diverse aplicații pentru capacitatea sa de a rezista la uzură intensă. Cu proprietățile sale remarcabile, oțelul A2 este folosit în industrie pentru a crea componente durabile și rezistente, care pot face față mediilor exigente.

_
Cupru

Cuprul este un metal extrem de ductil și maleabil, cunoscut pentru conductivitatea sa electrică remarcabilă. Acest material este folosit într-o gamă largă de aplicații datorită capacității sale de a fi modelat ușor și de a permite fluxul eficient al electricității. Cu caracteristicile sale unice, cuprul este esențial în industria electrică și în multe alte domenii unde conducerea electrică și flexibilitatea sunt cruciale.

_
Oțel D2

Oțelul D2 este un tip de oțel inoxidabil martensitic notabil pentru rezistența sa excepțională și duritate. Acest material este amplu utilizat în diverse aplicații, datorită capacității sale de a rezista la uzură și la stresurile intense. Cu astfel de caracteristici remarcabile, oțelul D2 este preferat în industrie pentru crearea de componente durabile și rezistente care pot face față cu succes mediilor extrem de solicitante.

_
H13

H13 este un oțel carbon cunoscut pentru rezistența sa deosebită la temperaturi înalte. Acest material este utilizat în aplicații de prelucrare a metalelor datorită capacității sale de a face față temperaturilor ridicate fără să-și piardă proprietățile. Cu rezistența sa termică remarcabilă, H13 este un material preferat în industrie pentru a crea unelte și componente care necesită performanțe fiabile în condiții de temperatură extremă.

_
Aliaj de nichel IN625

Aliajul de nichel IN625 este recunoscut pentru rezistența sa la coroziune și este folosit în aplicații maritime și industriale. Acest material deosebit este ideal pentru medii în care protecția împotriva coroziunii este esențială. Cu proprietățile sale remarcabile, aliajul de nichel IN625 oferă durabilitate și rezistență în fața agresiunii mediilor marine și industriale.

_
Ti64

Ti64 este un aliaj de titan notabil pentru rezistența sa ridicată și densitatea scăzută. Acest material este extensiv utilizat în aplicații aerospațiale și medicale, unde calitățile sale remarcabile devin esențiale. Datorită rezistenței și greutății sale reduse, Ti64 reprezintă o alegere preferată pentru aeronave și dispozitive medicale. Cu acest aliaj, obțineți performanță și fiabilitate în cele mai solicitante medii.

Beneficii


Piese de înaltă calitate

Piese de înaltă calitate

O cameră de construcție încălzită și profilele de imprimare proiectate de Desktop Metal oferă un finisaj excelent al suprafeței piesei, imediat ce aceasta este scoasă din cuptor. Piesele au și o greutate mai redusă datorită unei structuri interioare de tip giroid cu rezistență mare. De asemenea, pot fi realizate piese 3D din metal cu densități de până la 98% (similare cu cele ale pieselor turnate) prin folosirea materialelor care îndeplinesc sau depășesc standardele MPIF, a unui mediu cu un procentaj mare de metal, prin extrudarea la presiune mare și sinterizarea în vid, la temperaturi de până la 1400°C.

Proprietăți excelente

Proprietăți excelente

Cameră de construcție încălzită și profile de imprimare dezvoltate special asigură un aspect deosebit al suprafeței pieselor 3D metalice imediat după procesul de sinterizare. Aceste piese prezintă și o greutate redusă datorită unei structuri interioare de tip giroid extrem de rezistente. Cu tehnologia lor avansată, se pot fabrica piese 3D din metal cu densități de până la 98%, asemănătoare celor obținute prin metodele tradiționale de turnare. Aceasta se realizează prin utilizarea materialelor de înaltă calitate, crearea unui mediu cu conținut ridicat de metal, extrudarea la presiune mare și sinterizarea în vid, la temperaturi de până la 1400°C.

Setări de imprimare personalizabile

Setări de imprimare personalizabile

Imprimanta permite realizarea unor piese perfect adaptate nevoilor fiecărui utilizator. Pot fi printate piese 3D cu pereți de până la 4 mm grosime sau piese complet dense (fără umplutură interioară), cu o grosime de până la 5,25 mm. Grosimea învelișului poate fi ajutată pentru a crea piese mai puternice sau pentru a permite o prelucrare mai rapidă. Există posibilitatea optimizării imprimărilor pentru viteză de construcție folosind capul de imprimare standard (400μm) sau pot fi realizate caracteristici fine cu capul de imprimare de înaltă rezoluție (250μm).

Cum funcționează


Tehnologia
Imprimanta este o soluție în două părți (zona rece cu motorul, care trage filamentul înăuntru și-l împinge mai departe, și zona fierbinte – hot end -, în care filamentul este topit și expulzat), care simplifică procedura de printare 3D a metalelor. Fișierul CAD se încarcă în imprimantă, software-ul preia toate detaliile, piesa este imprimată și pusă apoi în cuptor pentru sinterizare.

Cum funcționează

Pregătire

Software-ul sigur și bazat pe web construiește planuri de imprimare din fișiere STL sau CAD, generând automat suporturi și parametrii de control pe baza geometriei și materialului piesei.

Imprimare

Strat cu strat, ”piesa verde” este modelată prin extrudarea de tije metalice legate – pulbere metalică ținută la un loc de lianți polimerici – într-un proces numit Depunerea Metalului Legat (BMD).

Sinterizare

După imprimare, piesele sunt puse în cuptor. Pe măsură ce piesa este încălzită la temperaturi apropiate de punctul de topire, liantul este îndepărtat, iar particulele metalice se unesc. În acest fel, piesa va avea o densitate de până la 98%.

Piese


Aplicații
Industria aerospațială, automotive, inginerie mecanică, medicină, industria prelucrătoare a petrolului

Piesă 1

Piesă 1


Piesă 2

Piesă 2


Piesă 3

Piesă 3


Cere o ofertă de preț!


Discută cu un expert SUNTEC