Skip to main content

Imprimare piese 3D din plastic


Rapid | Versatil | Flexibil | Accessibil


Piese în serie mică

Prototipuri

Matrițe de ștanțare


Tehnologie

Imprimare 3D Plastic

Tehnologia reprezentată de această imprimantă 3D SLS (Selective Laser Sintering) de top se distinge prin precizie înaltă și oferă posibilitatea de a produce prototipuri, produse noi sau serii mici acasă sau în spațiul unui birou. Imprimanta este concepută pentru a eficientiza fluxul de lucru și permite optimizarea timpului de așteptare și a costurilor per piesă, prin faptul că produce părți cu adevărat funcționale. Utilizatorii beneficiază de o precizie dimensională excelentă și detalii fine, ceea ce duce la rezultate precise și repetabile.

Flexibilitate/Duritate

Tehnologia reprezentată de imprimantele 3D SLS (Selective Laser Sintering) este cu siguranță una dintre cele mai avansate și versatile în ceea ce privește producția de piese în diverse industrii. Această tehnologie se remarcă prin capacitatea sa de a produce piese cu duritate și flexibilitate remarcabile, ceea ce o face extrem de utilă pentru multiple domenii. Duritatea și flexibilitatea materialelor utilizate în imprimarea 3D SLS sunt criterii esențiale pentru a obține piese funcționale și fiabile, esențiale în industria aerospațială, medicală, auto și mai altele.

Aplicații


Industrii

Aerospațial / Auto / Feroviară
Produse de larg consum
Educație
Electronică
Asistență medicală / Medicină
Cercetare


Materiale


_
PA12 Neted

PA12 Neted este o pulbere de Nylon 12, care oferă un echilibru optim între costuri și calitate, având o rezoluție excelentă a suprafeței – ceea ce o face ideală pentru producția de obiecte cu detalii fine și prototipuri generale. Permite imprimarea de forme spațiale complexe și elemente structurale sau mecanice, fiind perfectă pentru crearea prototipurilor funcționale sau a componentelor finale. Obiectele create cu PA12 Neted sunt rezistente la substanțe chimice, ceea ce le face potrivite pentru o varietate de aplicații industriale.

_
Flexa Grey

Acest material plastic are caracteristici elastice remarcabile și este folosit în domeniul industrial și al designului, mai exact în fabricarea articolelor standard din cauciuc, prototipuri avansate și dezvoltarea componentelor specializate pentru absorbția șocurilor și a vibrațiilor. Această tehnologie este ideală pentru producția de protecții personalizate, oferind o soluție versatilă și eficientă pentru a satisface cerințele specifice ale fiecărui proiect. 

_
PLA
Filamentul PLA este un material extrem de popular și versatil. Este cunoscut pentru faptul că permite imprimarea rapidă și produce finisaje de înaltă calitate pe obiectele imprimate. Acest material oferă imprimări netede și precise, cu detalii fine, ceea ce îl face ideal pentru o gamă largă de aplicații în domeniul imprimării 3D. 
_
PETG
PETG (polietilen tereftalat glicol) este un material termoplastic care se remarcă prin rezistența la șocuri și apă. Acesta este un material flexibil și ușor de utilizat în imprimarea 3D. Una dintre caracteristicile sale notabile este aderența remarcabilă între straturi, ceea ce înseamnă că obiectele imprimate cu PETG au o structură uniformă și solidă. Acest material este potrivit pentru obiectele care sunt supuse uzurii frecvente sau care trebuie să reziste la condiții exterioare variate, precum obiecte pentru uz casnic sau componente pentru aplicații industriale.
_
TPU
TPU (poliuretan termoplastic) este un material versatil și  moale,  special dezvoltat care îmbină duritatea cu flexibilitatea. Acest material are proprietăți notabile de aderență între straturi, ceea ce înseamnă că obiectele imprimate cu TPU se construiesc cu uniformitate și rezistență. De asemenea, TPU prezintă o tendință redusă de deformare, ceea ce face ca obiectele imprimate să păstreze forma și dimensiunile inițiale, chiar și în condiții de utilizare dificile. Aceste caracteristici îl fac ideal pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv pentru obiecte care necesită atât duritate, cât și flexibilitate, precum și pentru cele care sunt supuse uzurii constante.
_
PVA

Poliacetatul de vinil, adesea denumit simplu PVA sau clei de lemn, este un adeziv specializat utilizat în principal pentru lipirea materialelor poroase, cum ar fi lemnul, hârtia și pânza. Acesta oferă o legătură puternică și durabilă în cazul acestor materiale, fiind un instrument esențial în lucrările de lemnărie, în proiectele de artă și în industria de prelucrare a hârtiei. Cu o formulă care permite o aderență solidă și o uscare clară, PVA este un material versatil în domeniul lipirii. Acesta aderă bine la suprafețe poroase, creând o conexiune fiabilă între materiale. Este cunoscut pentru rezistența sa și capacitatea de a crea legături puternice, făcându-l un alegere preferată în numeroase aplicații artistice și în construcții.

_
PET

PET-CF este un material avansat care aduce împreună duritatea fibrei de carbon cu caracteristicile excelente ale polietilenei tereftalat (PET), un plastic puternic și flexibil. Rezultatul este un material care se distinge prin rezistența sa la temperaturi înalte și stabilitate dimensională, ceea ce îl face potrivit pentru aplicații exigente. Acest material este recomandat în special pentru structuri care sunt supuse unor solicitări intense  și medii umede. Proprietățile sale combinate de duritate și rezistență termică îl fac ideal pentru obiecte care trebuie să reziste la temperaturi ridicate sau pentru aplicații în care este necesară o stabilitate dimensională de încredere.

_
PA

PA6-CF reprezintă un filament din poliamidă 6 (PA6) îmbogățit cu fibră de carbon, oferind o combinație notabilă de rigiditate și rezistență. Acest material este deosebit de potrivit pentru producția de componente structurale și mecanice datorită capacității sale de a furniza performanțe excepționale în medii cu condiții uscate.

_
PC

PC (poliCarbonat) se evidențiază printr-o rezistență termică de excepție și proprietăți mecanice superioare. Aceste calități îl fac potrivit pentru utilizări în domeniul ingineriei, unde este esențială durabilitatea și stabilitatea la temperaturi ridicate. PC este un material robust, cunoscut pentru capacitatea sa de a face față cerințelor tehnice riguroase și pentru capacitatea de a menține integritatea structurală în condiții de încălzire și stres mecanic.

_
ABS

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) este un material de înaltă rezistență, ce îmbină durabilitatea cu capacitatea de a rezista la temperaturi ridicate și scăzute. Această combinație de caracteristici face din ABS un material robust și versatil, potrivit pentru o gamă variată de aplicații. Cu o rezistență notabilă la impact și abilitatea de a menține stabilitatea dimensională în condiții extreme de temperatură, ABS se dovedește a fi o alegere excelentă pentru piese și componente care trebuie să reziste la solicitări mecanice și la variații de temperatură. Este utilizat în mod frecvent în industria producției, imprimarea 3D și în construcții pentru calitățile sale fiabile.

_
ASA

ASA (Acrylonitrile Styrene Acrylate) se remarcă prin durabilitatea sa excepțională și rezistența sa la radiația UV și condițiile meteorologice variate. Acest material este ideal pentru imprimarea de modele exterioare și pentru producerea de piese structurale care vor fi expuse pe termen lung la mediul exterior. Cu capacitatea sa de a rezista la deteriorarea cauzată de razele solare și de condițiile meteorologice extreme, ASA este o alegere excelentă pentru aplicații care necesită o rezistență de lungă durată în mediul exterior. Acest material este utilizat frecvent în imprimarea 3D pentru a crea piese robuste și fiabile destinate utilizării în aer liber.


Beneficii


Obțineți calitate superioară pentru proiectele de imprimare 3D

Tehnologia SLS poate fi atât accesibilă, cât și rentabilă chiar și pentru cei care printează 3D doar ocazional. Calitatea excepțională a imprimării este confirmată de clienți din întreaga lume, care atestă că tehnologia SLS oferă detalii de înaltă precizie în imprimările 3D, stabilind un standard de referință în industrie. Când vine vorba de producerea de prototipuri fiabile pentru a fi verificate în teste sau pentru a trimite eșantioane funcționale clienților pentru validare, SLS este o alegere sigură. 

Flexibilitate

Materiale diverse pentru rezultate personalizate

Materiale precum PA12 Neted și FLEXA Grey transformă imprimarea 3D SLS într-o adevărată forță în domeniul prototipării și producției de piese finale. PA12 Neted asigură o rezoluție deosebită a suprafeței și o rezistență chimică înaltă, ideală pentru obiecte complexe și prototipuri structurale. La rândul său, FLEXA Grey, cu proprietățile sale elastice, permite crearea de obiecte care pot suporta deformări și șocuri, fără a le compromite integritatea structurală. Acest TPU (poliuretan termoplastic) este perfect pentru absorbția șocurilor și vibrațiilor, pentru realizarea pieselor de protecție sau altor aplicații unde flexibilitatea este cheie. Împreună, aceste materiale oferă posibilitatea de a crea piese cu caracteristici funcționale diferite, deschizând calea spre inovații în designul industrial și personalizarea produselor.

Număr mic de piese

Producție eficientă pentru numărul redus de piese

Când vine vorba de producția de piese în număr mic, reacția rapidă, libertatea în design și producția eficientă din punct de vedere a costurilor sunt esențiale pentru a răspunde nevoilor clienților. Flexibilitatea în alegerea materialelor și capacitatea de a le schimba frecvent sunt cruciale. Colaborările cu partenerii industriali în privința printării 3D pe bază de pulberi nu oferă întotdeauna flexibilitatea și eficiența dorite. Soluțiile noastre ies în evidență prin varietatea largă de materiale suportate, arhitectura compactă a sistemului și costurile rezonabile de investiție. Aceste avantaje sporesc agilitatea operațională și oferă clienților soluții rapide și personalizate.

Soluții durabile fără constrângeri

Soluții durabile fără constrângeri

Tehnologia de imprimare 3D a devenit o resursă valoroasă în domeniul îmbunătățirii abilităților motorii, depășind pragul unei simple fantezii. Prin aplicarea acestei tehnici pot fi creare forme complexe intern cu o precizie suficientă pentru a reduce numărul total de piese necesare. Tehnologiile noastre simplifică și eficientizează procesul de imprimare mai mult decât oricând. Însă cel mai important aspect este că piesele SLS sunt solide, extrem de durabile și ușoare. Există numeroase domenii în medicină legate de îmbunătățirea abilităților motorii unde imprimarea 3D SLS poate oferi o soluție alternativă, fiind ușor de utilizat și extrem de precisă. Exoscheletele pentru brațele copiilor reprezintă doar una dintre multele aplicații posibile.

Cere o ofertă de preț!


Discută cu un expert SUNTEC