Imprimare piese 3D din fibră de carbon și alte materiale
Un nou mod de a produce piese cu rezistența aluminiului.
Piese în serie mică
Prototipuri
Matrițe de ștanțare
Tehnologie
Imprimantă
O imprimantă 3D profesională, premiată pentru materialul compozit de fibră de carbon pe care îl folosește – creat în jurul procesului de Continuous Fiber Reinforcement (CFR) – pentru a produce în mod fiabil piese rezistente. Are un cadru unibody din aluminiu, care asigură precizie ridicată și repetabilitate. Un sistem întărit de extrudare permite dispozitivului să imprime Onyx — un filament de nylon umplut cu microfibre de carbon, care afectează sistemele tradiționale de extrudare — în mod fiabil pe parcursul, a mii de ore de imprimare.
Precizie și rezistență de nivel industrial
Dispozitivul este realizat pentru a fi ușor de operat și întreținut — de la componente ușor accesibile (cum ar fi duzele și tuburile de alimentare) la caracteristici orientate spre ușurința utilizării, cum ar fi patul de imprimare, care poate fi îndepărtat și înlocuit cu o repetabilitate de 10 μm. Pe lângă caracteristicile mai comune ale imprimării FFF (Fused Filament Fabrication), Mark Two dispune de un sistem de întărire cu fibră de a doua generație, care vă permite să integrați fibre continue în piese. Imprimantele compozite Markforged sunt capabile să imprime piese întărite cu fibră continuă, care pot fi la fel de rezistente ca aluminiul prelucrat mecanic.
Aplicații
Exemple
Piese auto, echipamente industriale, geometrii complexe, piese de schimb, piese rezistente la coroziune, inserturi rezistente la uzură, unelte pentru formare, matrite și puncții, fabricație de piese din tablă, unelte de formare și prototipuri, brațe robotice, dispozitive de inspecție, părți destinate utilizării finale.
Materiale
Beneficii
Diferit față de fabricarea convențională
CFR (Continuous Fiber Reinforcement) se diferențiază semnificativ de fabricația convențională prin abilitatea de a întări piesele realizate prin Fabricația cu Filament Fuzionat (FFF) cu fibre continue. O mașină compatibilă cu CFR utilizează două sisteme de extrudare: unul pentru filamentul convențional FFF și al doilea pentru fibre continue sub formă de șuvițe lungi.
Fibrele continue sunt așezate în straturi, înlocuind umplutura internă a pieselor FFF. Părțile rezultate sunt considerabil mai rezistente (chiar și de 10 ori mai rezistente decât orice material FFF) și pot înlocui piesele din aluminiu în aplicații specifice.
Geometrii 3D complexe la un cost redus
Imprimantele 3D excellează în fabricarea geometriilor complexe, datorită unui proces de tăiere și imprimare care generează automat instrucțiuni pentru mașină. În cazul mașinilor de substractie, complexitatea și costul au o relație exponențială – geometrii complexe 2D necesită o freză CNC cu 2 sau 3 axe și geometriile 3D necesită o freză CNC cu 3 până la 5 axe. Aceste mașini sunt costisitoare de programat și de operat, ceea ce îndeamnă îndrumările tradiționale de Proiectare Pentru Fabricație (DFM) să promoveze piese mai puțin complexe. Pentru piesele cu geometrii 3D complexe care necesită rezistență, doar fibra de carbon consolidată (CFR) este capabilă să se alinieze la rezistența metalului.
Siguranța fibrei de carbon
Permite imprimarea cu fibră de carbon a unor piese rigide, puternice, extrem de durabile și capabile să înlocuiască aluminiul prelucrat mecanic.
Personalizare înaltă
Simpla tranziție de la modelul CAD la piesă permite utilizatorilor CFR să modifice dinamic și rapid proiectele pentru a rezolva probleme specifice. Cu fabricația tradițională, producătorii se confruntă cu dificultatea de a alege între soluții generale, la cost redus, și soluții unicat, extrem de scumpe.
Micile modificări aduc adesea creșteri de costuri. Din fericire, imprimarea 3D CFR permite utilizatorilor să creeze ușor piese personalizate, unicat.