Skip to main content
_Articole

Întrebări și răspunsuri: Programul „Femeia Antreprenor”, condiții pentru obținerea finanțării și soluții pentru achiziții personalizate de echipamente și utilaje

Începând din 30 iulie, timp de 45 de zile, româncele din domeniul afacerilor pot depune cereri de finanțare în cadrul programului „Femeia Antreprenor” 2024, prin care vor putea obține de la stat, în anumite condiții, fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei/firmă.




Bugetul alocat ediției din acest an a programului este de 200.000.000 de lei, fiind estimat un număr de 1.000 de beneficiare.

În cadrul acestui material ne propunem să răspundem mai multor întrebări care țin de programul „Femeia Antreprenor” 2024, de la condițiile necesare pentru accesarea fondurilor oferite până la cheltuielile eligibile și avantajele colaborării cu Suntec pentru achiziționarea echipamentelor și utilajelor necesare.




Cine poate accesa fonduri prin programul „Femeia Antreprenor” 2024?

Prin acest program se acordă – în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute – o alocație financiară nerambursabilă (AFN) de maximum 200.000 lei/beneficiar. Suma poate reprezenta maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Beneficiarele trebuie să participe cu minimum 10% dinvaloarea eligibilă a proiectului, sub sancțiunea neacordării finanțării.

Ce echipamente sunt eligibile?

În cadrul programului „Femeia Antreprenor” 2024 sunt eligibile o serie de cheltuieli, printre care:

  • Echipamente tehnologice, care cuprind și activele corporale din categoria mijloacelor fixe pentru locurile de joacă și săli de sport/fitness, drone, sisteme specifice în scopul obținerii unei economii de energie, sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare, inclusiv echipamente IT (PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă/copiator/multifuncțională, sisteme portabile, telefoane, tablete).

  • Achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț, mijloace de transport și mobilier

  • Salariile, utilitățile, serviciile de contabilitate și cheltuielile aferente chiriilor pentru spații, reprezentând sumă forfetară de maximum 60.000 lei din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate.

  • Site de prezentare a activității, magazin online, cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, soft/softuri necesar/necesare desfășurării activității, semnătură electronică, licențe necesare desfășurării activității

  • Cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale – pentru asociatul/ acționarul/administratorul societății, în valoare eligibilă de maximum 5.000 de lei/persoană;

  • Consultanță pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării și pentru implementarea proiectului, în valoare eligibilă de cel mult 10.000 de lei

  •  Cheltuieli financiare aferente creditelor/garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării proiectelor acceptate 

  • PRECIZARE: Toate detaliile despre procedura de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM (fomulare, declarații, modalități de calcul) sunt disponibile AICI.

Care sunt avantajele colaborării cu Suntec pentru achizițiile personalizate de echipamente și utilaje?

Aplicarea pentru finanțarea acordată prin programul „Femeia Antreprenor” 2024 îi determină pe candidați să aloce timp și resurse pentru a căuta cele mai bune echipamente și utilaje pentru proiect, cei mai buni producători și cele mai accesibile oferte. Activități care se pot traduce în pierderi de timp și bani. 

Însă acestea pot fi evitate prin colaborarea cu Suntec, compania ce oferă un portofoliu extins de producători, acces la soluții de top și consultanță specializată pentru fiecare proiect. 

Specialiștii Suntec se ocupă de întregul proces de achiziție și oferă o factură unică emisă pentru echipamentele necesare.



    Cum găsesc specialiștii Suntec cele mai bune echipamente pentru un proiect?

    Pentru început, avem o discuție preliminară cu clientul și analizăm domeniul pentru care a obținut finanțare prin programul „Femeia Antreprenor” 2024. Sunt verificate echipamentele pe care societatea le are pe stoc și gândim un sistem care să le integreze atât pe acestea, cât și pe cele noi, care vor contribui la atingerea scopului proiectului care a fost supus finanțării.

    Una dintre recomandările noastre este să nu se investească într-un echipament scump, dar nerelevant pentru activitatea clientului. Importante sunt cele care ajută la derularea proiectului, chiar dacă sunt mai ieftine. De exemplu, în loc să fie achiziționat un echipament ori utilaj de 50.000 de lei, poate fi cumpărat altul de 20.000 de lei, care își face treaba în aceleași condiții. 

    În plus, căutăm întotdeauna prețul cel mai bun corelat la nivelul pieței. Aceasta pentru că trebuie ținut cont de faptul că, deși în buget a fost prevăzută o anumită valoare pentru achiziția unui utilaj, dar banii din finanțare vin, de exemplu, peste un an sau doi, la acel moment prețul este mai mare.




    Află mai multe despre cum poți beneficia de echipamente de calitate și de condiții avantajoase!